Frustraties krijgen niet de overhand: Sparta wint overtuigend

Bij afwezigheid van meester schrijver Maarten ben ik maar weer eens in de pen geklommen.

Maarten zat dit weekend op een tropisch oord ergens tussen de Noordzee en de Middellandse Zee, oftewel het altijd zonnige België.
Ik ga het over frustraties hebben in dit verslag. Iets wat helemaal niet bij mij en bij Sparta past, maar er was deze hele week een soort rode draad te ontdekken. Wees niet getreurd, ik sluit positief af.
Allereerst het feit dat Maarten er niet was (frustratie 1), vond ik persoonlijk jammer. Niet dat ik hem een fantastisch weekend niet gun, maar het hele zaalseizoen en ook vorige week was Maarten belangrijk. Overigens hebben we fantastische vervangers. Dion stond tegen ASVD op de plek van Maarten naast Dennis, Thalia en Elise. Dion heeft echter last van frustratie nummer 2. Dion is al vanaf de laatste weken van het zaalseizoen niet fit aan zijn knie. Jeanette boent haar handen blauw op de spierenmassa rondom dit gewricht en Kars heeft er al kilo’s naalden in geprikt, maar het wil nog niet vlotten. Vorige week zaterdag had Dion een weekend rust gekregen wegens de trouwdag van zijn opa en oma. Daar won hij het driekamp met de onderdelen Rolstoelrace, Kunstgebittenbingo en Pamper happen. De vraag was of hij deze goede vorm en overwinningsdrift mee kon nemen naar Dronten. Dat was zeker het geval. Met ouderwets mooie parabolen schoot Dion belangrijke ballen binnen.
In het andere vak stonden Karin, Floyd en Luca naast mij. Good old Karin mocht de plek innemen van Celina, en deed dit weer als vanouds: mooie passes, beheerst, lekker vel en op geen tot weinig fouten te betrappen. Bij Celina zat frustratie nummer 3. Celina ging haar zusje Thalia helpen bij de verbouwing en kreeg een allergische reactie, waarschijnlijk van het behang. Het gevolg: opgezette handen, opgezette voeten, opgezet gezicht en misschien nog wel meer lichaamsdelen, maar daar heb ik niet op gelet.
Donderdag konden we dus niet volledig trainen (frustratie 4), terwijl het tweede moest spelen tegen Amicitia (frustratie 5: Sparta 2 speelde geen goede wedstrijd en verloor haar ongeslagen status). Nikay stond echter klaar om na zijn eigen training nog even voluit mee te doen met het eerste, chapeau. Ondanks dat Nikay in alles een andere speler is dan Celina, en dan druk ik mij voorzichtig uit, hebben we lekker getraind.

De dinsdag training was minder, de storm joeg weer met een snelheid over het land, dat Floyd bijna niet meer voor de wind uit kon lopen. Dan heb je het al snel over windstoten van 90km/uur (frustratie 6). De training begon ook al niet zo gelukkig. We moesten op de foto omdat het Sparta is gelukt een nieuwe hoofdsponsor te vinden: Tosec. Ik herhaal Tosec. Ik herhaal: Tosec.
Elk jaar verwerken wij meer dan 12.000 ton staal voor ruim 500 klanten. Wij zijn actief in alle sectoren van de industrie. Van machinebouw tot offshore en van heavy lifting tot grondverzet. Elke dag staan wij voor u klaar om klantspecifiek plaatwerk en constructiewerk te vervaardigen. Daarbij maken wij gebruik van een veelzijdig aanbod aan machines. Bovendien verzekeren wij u van een snelle en betrouwbare levering, met een gemeten leverbetrouwbaarheid van 98%. Ook een offerte aanvragen hoeft niet veel tijd te kosten, omdat wij gebruik maken van eigen ontwikkelde calculatie software.Schoenen Kids Shoe blauwe BlueRed Koop Bristol DC Shoes Canvas LqGUVSzMp
Dat jullie het weten.

Frustratie nummer 7 zat dinsdag bij Dennis. Die jongen is al weken bezig shirts te verzamelen om te laten bedrukken, achter mensen aan te appen, stapeltjes maken met nieuwe kleding, et cetera, et cetera. Het enige wat wij nog moesten doen was even een broekje/rokje en ons trainingspak meenemen en een kwartiertje eerder komen voor de foto. Helaas was dit niet tot iedereen doorgedrongen, waaronder bij mij zelf. Ik dacht er nog aan een broekje te lenen van Joost, maar die zat al bij mijzelf in de wasmachine….

Zaterdagochtend ging echter bij iedereen de knop om. ASVD moest immers aan de zegekar gebonden worden, en dat beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden. ASVD staat namelijk derde in de poule en wist ook vorige week de volle mep te pakken tegen Hoogkerk. Tijdens de vorige wedstrijd tegen ASVD hebben we de hele wedstrijd voor of gelijk gestaan, op de laatste seconde na (frustratie 8). Zaterdag speelden we de eerste helft erg goed en geconcentreerd. We waren aanvallend scherp in de afronding en verdedigend zat het – op enkele domme fouten na – goed dicht. Ook omdat we veel verdedigende rebounds wonnen, met name Luca sprong er weer lustig op los. Daarnaast gooide Luca er zaterdag uiterst koelbloedig 5 stippen en 2 andere kansen in. Ook Dion en Thalia waren scherp in de afronding. Dennis en ik mochten ook ons duitje in het zakje doen.

We zochten de thee op met een 8-15 voorsprong. Daarmee waren we uiteraard tevreden. Zeker als je later op de avond in Nijeveen ziet dat OVVO er over een hele wedstrijd maar 15 scoort, maar dat is natuurlijk een vergelijking van niks. Aan de andere kant spelen ze volgend jaar maar één klasse boven ons in de zaal.
Enfin, in de rust werd er uiteraard op gehamerd dat we er nog niet waren, dat ASVD als leeuwen uit de kleedkamer zou komen, dat we niet moesten verslappen en noem het allemaal maar op. Bij mij schoot na de wedstrijd het flauwe mopje te binnen over de man die over een brug wil lopen. Middels een waarschuwingsbord wordt hij gewaarschuwd: één persoon tegelijk! Uiteindelijk zakt hij toch door de brug. De clou is dat een gewaarschuwd man voor 2 telt.
De rust had ons geen goed gedaan blijkbaar. Het gladde veld (frustratie 9) hielp niet mee, maar daar hadden beide ploegen last van. De doelpunten vielen niet en bij ASVD begon er wat te leven. De Drontenaren vonden achtereenvolgend vier maal de korf, en dan staat het ineens weer 12-15 (frustratie 10). Gelukkig kregen we een terechte strafworp mee, dat bleek een kantelpunt in de tweede helft. Hierna scoorden wij nog weer vier keer, waardoor we een tussenstand bereikten van 12-20. Beide ploegen wisten vervolgens nog enkele malen te scoren: 16-22.

Daarmee zijn we uiterst tevreden, zeker na deze soms wat onrustige week. We willen het meegereisde publiek weer enorm bedanken voor de steun en het tweede (en degene uit het derde  ) voor het reserve zitten. Voor nu allemaal fijne paasdagen, volgende week gaan we er met z’n allen weer met frisse moed tegen aan.

Tot slot, is er dan nog een elfde frustratie? Ja, bij mijn lieve vrouw. Die staat nu klokslag 0.30 uur achter mij met de vraag of ik nadat ik vanmiddag om 12.00 uur ben vertrokken en daarna meteen ben door gereisd naar DOS’46 om vervolgens thuis aangekomen dit verslag te schrijven, tegen haar aan wil kruipen in bed. Hahaha, dit is verzonnen. Maar soms lukt het gedachten te lezen, althans, dat denk ik….


Arno Hoogeveen

Swing Kat FORUDESIGNS SchoenenDenim Vrouwen Animal Wedge shrtxQdCB